PSV – Atlético Madrid Champions league

PSV – Atlético Madrid Champions league

 

Ik had er eigenlijk niet meer op gerekend maar uiteindelijk hebben we toch kaarten kunnen bemachtigen. Gelukkig maar want wat was het een wedstrijd. PSV hielt knap stand tegen toch wel een van beste clubs van Europa. Iedereen schatten de kansen van PSV voor de wedstrijd laag in, maar door de strijdlust van het elftal en de fanatieke achterban wisten ze Atletico geen doelpunten te laten maken.

Voor de wedstrijd waren we, zoals gewoonlijk, te vinden op Stratumseind. Hier was de sfeer al geweldig, zingende supporters, fans met fakkels en heel de stad die rood wit kleurde. Op de markt en bij de Irish Pub waren de meeste Atletico fans te vinden, deze hadden tientallen vlaggen meegenomen en deze uitgestald op de markt. Toen we met alle supporters naar het stadion liepen hielden we de sfeer er ook nog goed in. Na een enkel opstootje met de jongen waarmee ik was en een mede supporter konden we het stadion in. Op alle stoeltjes voor het thuispubliek waren vlaggen neergelegd, er waren rode en witte vlagen die in banen waren uitgelegd. De sfeer bij het toetreden van het veld door de spelers was geweldig, echt een kippenvel moment.

 

Veel mensen hadden niet gedacht dat PSV z’n wereldprestatie zou neer zetten, maar ze hebben zich weer van hun beste kant laten zien. In de 29ste minuut was er de grootste kans voor Atletico op de 1-0 in de eerste helft. Griezman wilde de bal over Zoet lobben maar door de snelle reactie van Zoet hield hij de bal knap uit het doel. Nog geen minuut later volgde er een grote kans voor PSV, een steekbal van Pröpper waarna Pereiro met een actie in het 16-meter-gebied 1 man passeerde en daarna de bal teruggaf op Pröpper die de bal vanaf 8 meter tegen de keeper aan schoot.

In de 2 helft werd er nog een goal van Godin afgefloten die ander zou zitten. In de 68ste minuut krijgt Pereiro zijn 2de gele kaart wat betekent dat hij eraf moet, PSV moet het nog z’n 20 minuten volhouden en nog beter zou zijn als ze nog zouden kunnen scoren.

Het was weer mooi om in een stadion te zitten met zoveel sfeer en zoveel saamhorigheid. Champions Legue wedstrijden zijn de mooiste om te zien en mee te maken, dat is bij deze wedstrijd maar weer gebleken.

 

Leave a Reply