Paaspop

Paaspop

Voor het filmpje dat wij moesten maken voor het branche vak Event had ik nog een evenement nodig om het filmpje over te maken. Op het laatste moment vroeg mijn vader mij om mee te gaan naar Paaspop. Ik was er nog nooit geweest en door de seminar van Joop Soree ben ik nieuwsgierig geworden naar het festival. Verder had ik van mensen uit mijn omgeving goede verhalen gehoord over Paaspop, tevens is kan het worden gezien als de start van het festivalseizoen.

Toen we aankwamen was ik al onder de indruk, dit begon al bij het rijden naar de parkeerplaats. Voordat je het parkeerterrein op mag moet je eerst door een stal heen wat wel een leuk extra is. Toen we binnen liepen viel me al meteen het geweldig mooie decor op, het is duidelijk te zien dat hier veel aandacht aan is besteed. Toen we onze bandjes op gingen halen bij de Press&Guest kreeg ik al meteen iets te horen wat niet goed verliep op het festival. Het bedrijf van mijn vader verzorgde tot en met de vorige editie de accreditaties van Paaspop. Deze editie besloot Paaspop het anders te doen, in plaats van gebruik te maken van scanners en barcodes is er voor gekozen voor een code uit cijfers en letters en tablets om deze in te voeren door de medewerkers. Al snel bleek dat deze methode niet efficiënt en probleemloos verliep, ik ben benieuwd hoe ze dit volgend jaar aan gaan pakken.

Plattegrond Paaspop

Toen we op het festivalterrein kwamen legde mijn vader uit hoe het terrein in elkaar zat. Er waren verschillende area’s met elk hun eigen genre, de area’s zijn ook volledig ingericht naar de stijl van het genre. Dit was leuk om te zien omdat er zoveel verschillende soorten mensen op het festivalterrein zag rond lopen, van jong tot oud van tienermeisjes tot bikers alles is er te vinden. Dit is het eerste festival waar ik zoveel diversiteit op een festival gezien.

Leave a Reply